Cooties (2014)






Amerikansk film med barn med äckliga hudåkommor av Jonathan Milott & Cary Murnion med Elijah Wood, Rainn Wilson, Alison Pill mfl.

Nytt år och jag hoppas alla hade en skön jul och nyårshelger. Hoppas ni tog er tid att titta på skräckfilmer i mellan all julfrossa och nyårsfylla. Själv såg jag en del skräck under helgerna. Men nytt år och dags att köra på hårt och recensera skräckfilmer på löpande band. Årets första blir en skräckkomedi med barn som har smak för vuxenkött.

Clint har återvänt till sin hemstad, han stack för 15 år sedan till New York för att bli en författare. Nu är han hemma igen, ska hoppa in som vikarie på samma skola som han gick i. Men samma dag som han börjar så härjar ett virus som barnen får efter ha ätit chicken-nuggets. Ungarna får hudutslag och en hunger för kött, ja de blir som zombies. Ungarna smittar varandra genom att klösa eller bita andra ungar och ganska snart är hela skolan infekterad. Ungarna börjar ge sig på de vuxna, det vill säga lärarna. Barnen äter sig igenom lärarstaben men Clint och några lärare spärrar sig in på skolan för att undvika barnen och för att samla ett försvar mot zombieungarna.

Skräck på skolor har man sett en del gånger innan, The Faculty är den första jag tänker på och skolor är ett tacksam ställe att förlägga en skräckfilm. Många individer som vistas, med andra ord en massa offer. Men i denna film är det eleverna som är den stora faran och lärarna som ligger risigt till.

De senaste åren har det kommit otroligt många och bra skräckkomedier, Cooties är ännu en bra. Inte en av de bästa men den är bra som underhållning för stunden. En sån där film man kan slappa till eller sitta med polare och garva lite.

Det bästa med filmen är kombinationen av våld och humor, för filmskaparna har sannerligen inte sparat på våldet och blod. Humorn funkar bitvis, ena stunden är det jävligt roligt men lika snabbt faller humorn platt i andra sekvenser. Tyvärr så faller skräckkänslan, det blir aldrig riktigt läbbigt och även om där förekommer mycket gore så berörs man inte av det.

Bra underhållande skräckkomedi som funkar med några polare och öl.

3/5



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

The Invitation (2015)

Phenomena (1985)

Gretel & Hansel (2020)